Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Emma & Uno" by MĂ€rta Tikkanen # eBook PDF Kindle ePub Free

Emma & Uno

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Emma & Uno
  • Author : MĂ€rta Tikkanen
  • Release Date : January 30, 2010
  • Genre: Historical,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 482 KB

Description

Hon Ă€r yngsta dottern pĂ„ Överby gĂ„rd i KyrkslĂ€tt, slank och vacker och musikalisk, vill bli lĂ€rarinna. Men sĂ„ kommer förestĂ„ndaren pĂ„ Finns folkhögskola i hennes vĂ€g, det blir stort bröllop och en första tur nerĂ„t kontinenten.

Hon Ă€r 18, han Ă€r 26 nĂ€r de trĂ€ffas. Knappt ett Ă„r senare Ă€r de gifta. Sedan fĂ„r de ett barn varje Ă„r, alla med olika födelseorter i Sverige och Finland. Hon Ă€r 25 nĂ€r det sjĂ€tte barnet föds, efter det bor de inte lĂ€ngre tillsammans. 

Han Àr en av dessa ÀlskansvÀrda omöjliga mÀn som kvinnor sÄ lÀtt faller för, bÄde igÄr och idag. Han sÀtter igÄng med vÀrldsförbÀttrarbrÄk i stor stil, han Àr en av de tre bakom Brunnsviks folkhögskola i Dalarna, "arbetarnas universitet" - skolans första förestÄndare. En idealist med en enastÄende förmÄga att stöta sig med folk, ett ovÀderscentrum, en tÀndsticka som flammar upp och slocknar, aprilvÀder och majvÀntan.

Breven gĂ„r kors och tvĂ€rs, ibland Ă€r de försvunna - varför? Hans dramatiska om kampen mot tsaren, prĂ€sterna och mörkermĂ€nnen, hennes fulla av kĂ€rlek och omsorg, snabbt nertecknade rapporter om barnen och vardagen och de oroliga tiderna. 

Hennes mödernearv smĂ€lter, skulderna hopar sig i deras kölvatten. Men Överby finns, hon och barnen Ă„ker hem till pappa. Tills han dör och testamentet öppnas ...

MĂ€rta Tikkanen skriver om sina morförĂ€ldrar Emma och Uno. 

Hur var det? Vad hĂ€nde? Varför gick det som det gick? 

OcksÄ en kÀrlekssaga. Visst var det kÀrlek?


Free Download "Emma & Uno" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Emma & Uno" by MĂ€rta Tikkanen # eBook PDF Kindle ePub Free"